Registrera frånvaro fritidshem!

Information!

2018-10-16

Registrering frånvaro – fritidshem

Till dig som är vårdnadshavare med barn i förskoleklass, barn som går på fritidshem årskurs 1-3 samt barn som går på öppen fritidsverksamhet årskurs 4-6.

Nytt sätt att registrera närvaro/frånvaro på fritidshem.
Från och med november 2018 ska Skola24 användas för att registrera barns närvaro/frånvaro på fritidshem.  Sedan tidigare används Skola24 för att registrera barns närvaro/frånvaro i skolan. På samma sätt ska du som vårdnadshavare nu registrera ditt barns tider på fritids. I och med denna förändring kommer du som vårdnadshavare endast behöva göra en anmälan vid exempelvis sjukdom, och inte som tidigare, anmäla till både skola och till fritidshem. Det underlättar även då du vid exempelvis höstlov, sportlov etc. kan registrera avvikande tider i Skola24 istället för som idag via t ex lapp eller blogg.

Om du har frågor, till exempel kring registrering av schema, kontakta ditt barns fritidshem.  Du hittar även information kring registrering av schema och tillfällig ändring av schema i nedan filmer.  

https://www.youtube.com/watch?v=X1zo_Je54zk

https://www.youtube.com/watch?v=puLxPCkU5gs

OBS! Vid ansökan av ledigt från skolan när det inte är lov, måste vårdnadshavare precis som tidigare ansöka om ledighet från skolplikt från ansvarig pedagog, som till- eller avstyrker innan rektor fattar beslut.

2 reaktioner till “Registrera frånvaro fritidshem!”

  1. Så om mitt barn blir sjukt så räcker det att jag går in i Skola24-appen och anmäler frånvaro där och vilka datum det gäller? Eller hur menar ni med att man bara behöver anmäla på ett ställe?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.