Mätning av matsvinnet

Vecka 46, 13-17 november, vägs matsvinnet i alla skolrestauranger i Huddinge.

Matsvinn är onödigt matavfall, det vill säga ätbar mat som slängs. Ett exempel är det man skrapar av tallriken för att man inte orkar äta upp.

Prata gärna med varandra om att ta så mycket mat som man orkar äta upp. Det är bättre att ta om av maten, när man är mer hungrig.

Huddinge kommun har som mål att minska matsvinnet. Under 2017 är målet att minska matsvinnet i skolan med 10 procent mot föregående år. För att kunna följa upp målet mäter alla skolor i Huddinge kommun matsvinnet två gånger per år. Resultatet av mätningen sammanställs och följs upp.

Under vecka 46 kommer skolrestaurangen att efter varje lunch väga:

  • Tallrikssvinn= det som matgäster skrapar av tallrikarna
  • Serveringssvinn= den mat som stått ute i serveringen och inte kan återanvändas.

Målet är att maten på tallriken ska hamna i magen, inte i soptunnan!

Med vänliga hälsningar

Skolrestaurangen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + ett =