Skolinspektionens regelbundna kvalitetsgranskning

Skolinspektionen kommer att genomföra en regelbunden kvalitetsgranskning av Huddinge och Glömstaskolan. Detta är del i en ny giv från Skolinspektionen – som nu även ska lyfta positiva saker de ser – där Huddinge är först ut bland huvudmän och Glömstaskolan först ut i Huddinge.

Nedanstående text är från Skolinspektionen (original till höger, klicka om du vill tanka hem):

”Inspektörer besöker skolan 19-21 september 2018

Intervjuer med elever är viktiga för att Skolinspektionen ska få en bra bild av hur skolan fungerar. Elever kommer att väljas ut för intervjuer för att vi vill på detta sätt ta del av elevernas synpunkter och erfarenheter
Intervjuerna genomförs i grupper med flera elever.

Om du blir uttagen för intervju kommer rektor eller en lärare på din skola att meddela dig var och när intervjun genomförs.

För elever är det givetvis frivilligt att medverka i Skolinspektionens intervjuer. Om du inte vill delta eller om du som är vårdnadshavare inte vill att ditt barn deltar ber vi dig att snarast kontakta socialpedagog, elevhälsochef eller skolans rektor så att någon annan elev kan medverka istället.

Vad handlar intervjun om?
Intervjun genomförs av två inspektörer som framför allt kommer att fråga om hur du som elev upplever undervisningen, studieron i klassrummen samt andra frågor som påverkar din undervisning.

Vad händer sedan?
Alla skolor får ett beslut av Skolinspektionen
Besluten innehåller en bedömning av vilken kvalitet utbildningen har inom de granskade områdena

  • rektors ledarskap
  • undervisning
  • trygghet och studiero
  • betyg och bedömning

Om Skolinspektionen bedömer att det finns behov av att utveckla skolans verksamhet kommer så kallade utvecklingsområden att föreslås i syfte att höja verksamhetens kvalitet. Besluten är offentliga handlingar som läggs ut på Skolinspektionens webbplats så snart de är färdiga.
Underlag för beslut, till exempel sammanställningar av intervjuer, arkiveras efter granskningen och kan komma att lämnas ut om någon begär det. Uppgifter skyddade av sekretess lämnas inte ut. I Skolinspektionens minnesanteckningar skrivs inga namn på personer.

Har du frågor?
Du kan få mer information på webbplatsen:

www.skolinspektionen.se/regelbundenkvalitetsgranskning

Har du frågor om granskningen är du också välkommen att kontakta undertecknad som är ansvarig inspektör för granskningen vid er skola

Med vänlig hälsning
Mats Lindh
tfn 08-586 080 68
epost: mats.lindh @ skolinspektionen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.